Oliver H. Langeland - Forat I ikke skal dømmes

Oliver H. Langeland - Forat I ikke skal dømmes
Varenr.
7002
Pris
kr 379,00

Kvantumsrabatt

Loading...

Major i Milorg D-13 Oliver H. Langeland. Tittel: Forat I ikke skal dømmes

Inndratt bok - Fortiet norsk krigshistorie.

Den andre boken av Milorg.major Oliver H. Langelands om fortiet norsk krigshistorie. Begge inndratt ved dom.


Motstandsmannen og leder av Milorgs D-13 major Oliver H. Langeland tar et kraftig oppgjør med regjeringens forsvarspolitikk i forkant av april 1940 og landsvikoppgjøret.

I likhet med hans første bok ”Dømmer ikke” ble denne boken for sterk kost for regjeringen Gerhardsen da den kom ut første gang i 1949. Den ble behandlet i Stortinget, fremlagt for statsråd og inndratt ved Høyesteretts dom i 1952. Milorgmajor Oliver H. Langeland skulle knebles til taushet i det nå frie demokratiske Norge. Hans bøker ble inndratt og hans navn slettet fra historien.


I dag tåler vi fortiet norsk krigshistorie. Les boken, - du vil garantert få noe å tenke på.  Boken "Forat I ikke skal dømmes" ble utgitt på nytt i 2012. Forord i boken av historiker Ingrid Hagen.

Kjøp i dag.- Frakfritt levert.

 

Utsnitt av Einar Gerhardsens brev vedr. forslag til samarbeide med tyskerne fra juli 1940.

Utdrag brev Gerhardsen juli 1940.jpg

Utsnitt av brevet fra Einar Gerhardsen fra juli 1940 der han anbefaler samarbeide med tyskerne. ( KIlde til brevet: Arbeiderbevegelsens arkiv. Anders Frihagens arkiv. "Udatert materiale fra Stockholmstiden 1940-1942). Brevet ble sendt med kurër til sentrale AP-politikere i Stockholm bl.a. Martin Tranmæl. Det er historiker Finn Olstad som fant brevet i arkivet på 1990-tallet. Vi har valgt å gjengi brevet i sin helhet i boken fordi det underbygger Langelands anføringer at ledende politikere slapp straffeforfølgelse under landviksoppgjøret . Brevet er gjengitt i sin helhet i boken.

 

 

ISBN: 978 82 8214 0751

Forat I ikke skal dømmes.jpg

Kunder kjøpte også